Hjemmelavede pølser og en pølsekonkurrence

I maj måned brugte vi en weekend på landet et stykke ude fra Odsherred. Her blev afholdt pølsekonkurrence, og alle deltagende havde deres egne ingredienser med til hvad de håbede ville blive vinderen af aftenens blindsmagning.

Som eneste grønskolling ud i pølselavningen, var jeg ganske stolt af at have lavet pølser fra bunden for første gang.

Til blindsmagningen skulle hver pølse bedømmes inden for følgende kategorier: duft, smag, udseende og konsistens.

Det kan afsløres at det ikke er så ligetil at lave pølser som nogle i selskabet havde regnet med, og niveauet for vores frembringelser var ret svingende.

Pølser

I alt dystede 5 forskellige pølser om æren, den ene mere kreativt udtænkt end den anden. Fælles for dem alle var grundfarsen. Herudover freestylede man selv ingredienser. Det kan afsløres at vinderpølsen var rosmarinpølsen.
Ret Main Course
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Netman

Ingredienser

Grundfars

  • 1 kg Hakket svinekød
  • 200 g Fedt

Rosmarinpølsen

  • 1 Pakke Vesterhavsost
  • 1 Potte Frisk rosmarin
  • 33 cl Pilsner
  • Hvidløg

Portvinspølsen

  • 1 Pakke Cheddar
  • 150 g Bacon
  • 2 dl Portvin

Sådan gør du

  • Klargør ingredienser der skal i grundfarsen.
  • Hakket svinekød og fedt blandes, og køres igennem kødhakkeren sammen med de valgte ingredienser til den e.ndelige pølsefars
  • Pølsestopper monteres på røremaskinen, og tarmen sættes på.
  • Der bindes knude på tarmen, og pølsefarsen fyldes i. Her skal man være to personer, så der er en til at stoppe fars i maskinen, og en til at sørge for at konsistensen på pølsen bliver som ønsket.
  • Du har nu en lang medister. Den snoes til mindre pølser, og der bindes knude undervejs.
  • Pølserne blancheres nogle minutter, og hænges derefter til tørre på en krog et køligt sted. Lad dem hænge til de er kølet helt af, så de får lov til at sætte sig.
  • Pølserne steges enten på pande, eller i ovn. Velbekomme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © IPkabuto 2024 • All rights reserved.