Go Back
Udskriv

Squashfrikadeller

Squashfrikadeller er et lækkert kødfrit alternativ til den klassiske svine-/kalvefarsfrikadelle, og samtidig en god måde at få mere groft grønt ind i den daglige kost.
Opskriften er inspireret af Madfilosofie tilpasset de lokale smagsløg her på adressen, samt hvad vi normalt har tilgængeligt i køkkenet.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk Squash
  • 2 stk Æg
  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1/2 dusk Persille
  • 1 tsk Sennep
  • 5 spsk Hvedemel
  • 5 spsk Havregryn
  • 5 spsk Rasp
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Squash rives og drænes for vand, f.eks. ved at vride det i et viskestykke.
    Reven squash hængt til tørre
  • Løg skæres fint.
    Persille hakkes fint.
  • Squash, løg, sennep, æg, persille, salt og peber blandes i en skål, hvidløg presses i.
  • Det hele blandes sammen.
  • Mel, havregryn og rasp blandes i. Mængden afhænger af hvor meget vand du har fået drænet ud dine squash, samt hvor store dine æg var, så prøv dig lidt frem. Den færdige fars skal være fast, men ikke tør.
  • Smelt smør på en varm pande. Lad det boble af.
  • Form små boller af farsen med en spiseske og en (vasket) hånd.
  • Kom farsbollerne på panden, og steg 5-8 min på hver side. Stegetiden afhænger af størrelsen, så igen, prøv dig frem.
  • Spis.