Squashfrikadeller

Frikadeller er en klassisk ret der findes i forskellige afskygninger i mange nationale køkkener verden over.  Som udgangspunkt er en frikadelle fars stegt på panden.

I Danmark kom retten ud til den bredere befolkning i slutningen af 1800-tallet, hvor de første kødhakkemaskiner begyndte at blive udbredt i de Danske køkkener, så man ikke længere skulle hakke sit kød med en kniv.

Typen af kød der bliver brugtsvinger meget, men vil ofte være svine-, okse- eller kalvekød, men til brug til danske frikadeller vil den oftest bestå af en bladning af svine- og kalvekød.

Basen til en fars behøver dog ikke nødvendigvis bestå af kød, så jeg har været på udkig efter et grønt alternativ. Jeg har eksperimenteret lidt med revet squash, hvilket har fungeret ret godt.

Squashfrikadeller
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
45 min
 

Squashfrikadeller er et lækkert kødfrit alternativ til den klassiske svine-/kalvefarsfrikadelle, og samtidig en god måde at få mere groft grønt ind i den daglige kost.

Opskriften er inspireret af Madfilosofie tilpasset de lokale smagsløg her på adressen, samt hvad vi normalt har tilgængeligt i køkkenet.

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 stk Squash
  • 2 stk Æg
  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1/2 dusk Persille
  • 1 tsk Sennep
  • 5 spsk Hvedemel
  • 5 spsk Havregryn
  • 5 spsk Rasp
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Squash rives og drænes for vand, f.eks. ved at vride det i et viskestykke.

    Reven squash hængt til tørre
  2. Løg skæres fint.

    Persille hakkes fint.

  3. Squash, løg, sennep, æg, persille, salt og peber blandes i en skål, hvidløg presses i.

  4. Det hele blandes sammen.
  5. Mel, havregryn og rasp blandes i. Mængden afhænger af hvor meget vand du har fået drænet ud dine squash, samt hvor store dine æg var, så prøv dig lidt frem. Den færdige fars skal være fast, men ikke tør.

  6. Smelt smør på en varm pande. Lad det boble af.
  7. Form små boller af farsen med en spiseske og en (vasket) hånd.

  8. Kom farsbollerne på panden, og steg 5-8 min på hver side. Stegetiden afhænger af størrelsen, så igen, prøv dig frem.

  9. Spis.

2 Replies to “Squashfrikadeller”

    1. De er ved at være rigtig gode synes jeg, og det lyder som om resten af husholdningen er enig 🙂
      Jeg har ikke leget så meget mere med squash endnu, jeg er stadig i gang med at vende mig af med myten om at squash er kedeligt og ikke smager af noget. Små skridt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *