Go Back
2x broccoli + bacon
Udskriv

Pasta med bacon og broccolisauce

Pasta med bacon og broccolisauce er simpel, som pastaretter helst skal være. Det er desuden en god måde at spise en masse broccoli hvis man, som jeg, er typen der ikke altid får spist så meget broccoli som man nok burde.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Jarlskov

Ingredienser

  • 400 g Frisk pasta evt. med spinat
  • 1 Broccoli
  • 125 g Bacon
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1/2 Citron saften
  • 1 håndfuld Frosne ærter
  • Parmesanost revet

Sådan gør du

  • Broccolibuketterne skæres i mundrette stykker, stokken skæres i tern.
    Bacon skæres ud i tern.
    Løg og hvidløg snittes fint.
    2x broccoli + bacon
  • Bring usaltet vand i kog og tilsæt broccolistokken. Kog 10-15 min til de er gennemkogte (de skal ikke spises sådan her, så du skal ikke frygte smagen af overkogt broccoli).
  • Steg bacon på en pande.
  • Når baconen er stegt tages den af panden; løg og hvidløg tilsættes panden.
  • Hæld den kogte broccoli i en blender sammen med noget af kogevandet, løg og hvidløg. Behold resten af kogevandet fra broccolien.
    Blend til en ensartet creme. Smag til med citronsaft, salt og peber.
    Tilsæt evt. mere kogevand hvis cremen er for tyk.
  • Bring resten af kogevandet i kog, tilsæt salt og kog pastaen efter anvisning på pakken. Tilsæt frosne ærter og broccolibuketter i det sidste minut af kogetiden.
  • Hæld vandet fra pasta og grøntsager, og hæld det tilbage i gryden. Lad det evt. stå i gryden et øjeblik så det værste tiloversblevne vand kan dampe af.
  • Hæld broccolicremen over pastaen, og varm hurtigt igennem.
  • Anret i dybe tallerkner, og drys parmesaonost over.