Go Back
Udskriv

Tom Kha Gai - Thailandsk Kokosmælksuppe med kylling

Tom Kha Gai er en kokosmælkesuppe med kylling i. Der findes rigtig mange forskellige forslag til opskrifter rundt omkring på nettet, men sådan her plejer jeg at lave hvad der pt er min yndlingssuppe.
Ret Soup
Køkken Thai
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst i tern
  • 2 cm fint skåret ingefær
  • 1 stængel citrongræs
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 l kyllingefond
  • 1 lime saften
  • 1/2 bakke cherrytomater
  • chili
  • fishsauce
  • Koriander
  • evt. champignon
  • 1 pakke nudler

Sådan gør du

  • Sauter ingefær, citrongræs, chili og hvidløg i en smule smagløs olie.
  • Når det begynder at dufte lækkert tilsættes kokosmælk og bouillon.
  • Når suppen er varm tilsættes kylling og lime, og suppen får lov at stå og simre indtil kyllingen er tilberedt.
  • Tilsæt tomater og kog et minuts tid. Sluk for varmen.
  • Nudlerne koges efter anvisning på pakken.
  • Suppen smages til med lime og koriander, serveres over nudler.