Så er tiden kommet til at forberede kødet til lørdagens kroketaften og valget faldt på en af mine all time ynglings grill options – svinekam i langtids marinade. Denne opskrift er noget min far har lært mig og skaber løftet øjenbryn og tilfredse smagsløg alle steder hvor jeg har sat den på bordet. Fremgangsmåden er super simpel:
Skær sværen af kødet.
Rids fedtet i diamanttern.
Derefter skal der laves en marinade. Marinaden er simpel og mængden er lidt op til den enkelte. Jeg brugte:
1 god porter
4-5 laurbærblade
2 flasker billig rødvin
2 skefulde all-around grillkrydderi
10 knust enebær
2 skefulde muscovadosukker
En håndfuld knuste peberkorn
Lad det ligge i køleren i en 5 dages tid og vend den af og til. Efter 5 dages tid er kødet færdigt og vil smage himmelsk – vidunderligt på grillen og en fantastisk nem metode til at lave en ellers kedelig flæskesteg om til sommerstegen!